Ανοιχτή Σύσκεψη Δράσης

Ένα χρόνο μετά το ναυάγιο της Πύλου

Ήταν έγκλημα, ήταν δολοφονία, ο πνιγμός 600 προσφύγων!

Συνέλευση Τρίτη 23 Απριλίου στις 7μμ ΡΟΜΑΝΤΣΟ Οδός Αναξαγόρα 3-5 Ομόνοια

Εξακόσιες πενήντα οικογένειες Πακιστανών, Αιγύπτιων, Συρίων και Παλαιστινίων θρηνούν για την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων στο σκάφος Adriana που κατέληξε στον βυθό της Μεσογείου ανοιχτά της Πύλου στις 14 Ιουνίου 2023.

Οι επιζώντες του ναυαγίου καταγγέλλουν ότι το σκάφος τους βυθίστηκε μετά την ανατροπή μετά τη βίαια ρυμουλκήθηκε από πλοίο της Ακτοφυλακής για να απωθηθεί στην Ιταλία. Είμαστε με το μέρος τους!

Αυτό είναι φόνος! Είναι το πιο φρικιαστικό ρατσιστικό έγκλημα στα ευρωπαϊκά σύνορα -προπύργιο από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – και δεν θα το αφήσουμε ατιμώρητο!

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πρωταθλήτρια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, προσπαθεί να συγκαλύψει την ευθύνη του Υπουργείου Ναυτικού και Λιμενικού Σώματος για το έγκλημα της Πύλου, απορρίπτοντας αυτή τη φορά την ενοχή σε εννέα επιζώντες. Εννέα επιζώντες θα δικαστούν στις 21 Μαΐου στην Καλαμάτα για υποκίνηση ναυαγίου, διακίνηση μεταναστών και εγκληματική οργάνωση.

Στεκόμαστε στο πλευρό των θυμάτων, των επιζώντων και των οικογενειών τους που ζητούν δικαιοσύνη Για να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι, κυβέρνηση, λιμενικό, Frontex. Για ανοιχτά σύνορα για πρόσφυγες, άσυλο και χαρτιά.

Οι πολιτικές κλεισίματος των συνόρων έχουν κοστίσει πάνω από 20.000 ζωές προσφύγων που πνίγηκαν στη Μεσόγειο από το 2015.

Αυτές είναι οι πολιτικές που στρώνουν την άνοδο της ακροδεξιάς και των φασιστών σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Πρέπει επιτέλους να βάλουμε τέλος στη φρίκη των δολοφονιών στα σύνορα! Πρόσφυγες, γυναίκες και παιδιά είναι ευπρόσδεκτοι με δικαιώματα όχι διώξεις.

Σας καλούμε να συντονιστείτε και να ενεργήσετε με ενότητα μαζί μας:

Καμία συγκάλυψη του εγκλήματος της Πύλου, τιμωρία των δολοφόνων, δικαίωση στα θύματα του ναυαγίου της Πύλου! Για ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες, άσυλο και χαρτιά για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Ας κάνουμε τις εξής ενέργειες:

Συναυλία αλληλεγγύης την Κυριακή 12 Μαΐου στις 7μμ στο γήπεδο μπάσκετ στο Ρουφ για την ενίσχυση της εκστρατείας για δικαίωση των θυμάτων της Πύλου.

Κινητοποίηση αλληλεγγύης στην Αθήνα στις 20 Μαΐου και στην Καλαμάτα στις 21 Μαΐου στις 9πμ κατά τη διάρκεια της δίκης των εννέα προσφύγων που επέζησαν από το ναυάγιο της Πύλου.

Τεράστιο συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 14 Ιουνίου, ένα χρόνο μετά το έγκλημα της Πύλου και τις ενέργειες ενώπιον των ελληνικών πρεσβειών παγκοσμίως.

Έκκληση που ξεκίνησαν οι: ΚΕΕΡΦΑ (Ενωτικό Κίνημα κατά του Ρατσισμού και της Φασιστικής Απειλής), επιζώντες ναυαγίου της Πύλου, Πακιστανική Ελληνική κοινότητα «ΕΝΟΤΗΤΑ», άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.

Leave a Reply