Ναυάγιο: «Η πρώτη ανάγκη των διασωθέντων να πουν στις οικογένειές τους ότι είναι ζωντανοί»

Κοινωνική λειτουργός του Ερυθρού Σταυρού περιγράφει όσα συγκλονιστικά εκτυλίσσονται τις τελευταίες ώρες στην Καλαμάτα.

Πηγή: www.rosa.gr

Συγκλονιστικά όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στην Καλαμάτα, με συγγενείς των αγνοούμενων του πολύνεκρου ναυαγίου με μετανάστες σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου να ψάχνουν εναγωνίως για τους δικούς τους ανθρώπους.

Η Μαρία Θεοδωρακοπούλου, κοινωνική λειτουργός του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που βρίσκεται στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο εθελοντές προσπαθούν να ανακουφίσουν τους διασωθέντες και συγκεκριμένα την επείγουσα ανάγκη τους για επικοινωνία με τις οικογένειές τους, στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

«Μετά από την από την πρώτη μέρα της νοσηλείας τους το πρώτο αίτημά τους ήταν να έχουν μια επικοινωνία με τις οικογένειές τους, με τα παιδιά τους, με τους συζύγους τους, με τα αδέλφια τους. Έχουμε τη δυνατότητα να τους δίνουμε να μιλάνε απευθείας με την οικογένεια, είτε είναι από την Αίγυπτο, είτε από τη Συρία είτε από το Πακιστάν και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Δηλαδή η πρώτη ανάγκη τους είναι να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους και να του πουν ότι είναι ζωντανοί».

Η κ. Θεοδωρακοπούλου αναφέρει ακόμα ότι: «Υπάρχει οργανωμένη υπηρεσία με 17 με διερμηνείς που μιλάνε διαφορετικές 17 διαφορετικές γλώσσες. Για ό,τι χρειαστούν μετά για την κάλυψη των αναγκών τους, θα είμαστε δίπλα τους. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 210 51 40 440».

Leave a Reply

SIGN THE PETITION