Συναυλία αλληλεγγύης

Συναυλία αλληλεγγύης, Κυριακή 12 Μάη 7μμ, Γήπεδα μπάσκετ Ρουφ, Πειραιώς 144 και Π.Ράλλη.

Ένας χρόνος από το ναυάγιο της Πύλου.

Ήταν έγκλημα, ήταν δολοφονία ο πνιγμός των 600 προσφύγων!

Να τιμωρηθεί η κυβέρνηση και η FRONTEX για το έγκλημα της Πύλου.

Παρεμβαίνουν: Μάγδα Φύσσα, Ιάσονας Αποστολόπουλος, Γιάννης Μάγγος.

Διοργάνωση: Επιζήσαντες και συγγενείς ναυαγίου της Πύλου, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος “η Ενότητα”, Άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, ΚΕΕΡΦΑ

Artwork: Brain Mince Design, Eπιμέλεια συναυλίας Χαρά Ειδαίμων

Εξακόσιες πενήντα οικογένειες στο Πακιστάν, την Αίγυπτο, την Συρία και την Παλαιστίνη θρηνούν για τον χαμό των αγαπημένων τους που βρίσκονταν στο πλοιάριο Αδριάνα και κατέληξαν στο βυθό της Μεσογείου στα ανοιχτά της Πύλου στις 14 Ιούνη 2023.

Οι επιζώντες του ναυαγίου καταγγέλλουν ότι το σαπιοκάραβό τους βούλιαξε μετά από ανατροπή που προκάλεσε η βίαιη ρυμούλκησή του από σκάφος του Λιμενικού Σώματος για να απωθηθεί προς την Ιταλία. Είμαστε στο πλευρό τους!

Ήταν δολοφονία! Είναι το πιο φριχτό ρατσιστικό έγκλημα στα σύνορα της Ευρώπης- φρούριο μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο και δεν θα αφήσουμε να μείνει ατιμώρητο!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, πρωταθλήτρια στη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών επιχειρεί να συγκαλύψει τις ευθύνες της, των υπουργείων Μετανάστευσης, Προστασίας του Πολίτη, του υπουργείου Ναυτιλίας και του Λιμενικού Σώματος και στο έγκλημα της Πύλου φορτώνοντας αυτήν τη φορά τις ευθύνες της σε εννέα επιζώντες. Παραπέμπονται σε δίκη στις 21 Μάη στην Καλαμάτα 9 επιζώντες με την κατηγορία της πρόκλησης ναυαγίου, διακίνησης μεταναστών και εγκληματικής οργάνωσης. Είναι μία σκανδαλώδης δίωξη, συνέχεια της βιομηχανίας δικών-καταδικών που γέμισαν τις φυλακές με χιλιάδες μετανάστες βαφτίζοντας τους ως διακινητές.

Η δικαίωση των θυμάτων και των συγγενών τους θα έρθει με την τιμωρία των δολοφόνων της κυβέρνησης και την Frontex. Τα ανοιχτά σύνορα για την προσφυγιά είναι η μόνη εγγύηση ότι δεν θα θρηνήσουμε άλλα θύματα στο βωμό της ρατσιστικής πολιτικής των κλειστών συνόρων της Ευρώπης-φρούριο.

Στηρίξτε-ενισχύστε την καμπάνια της ΚΕΕΡΦΑ για δικαιοσύνη στα θύματα της Πύλου.

Καταθέστε την ενίσχυση σας στην Εθνική τράπεζα IBAN GR78 0110 1670 0000 1674 7083 265

Tιμή ενίσχυσης για την συναυλία αλληλεγγύης 10 ευρώ.

Επικοινωνία: ΚΕΕΡΦΑ τηλ 6932828964, email antiracismfascism@yahoo.gr

FB https://www.facebook.com/keerfapage,

www.antiracismfascism.org

Leave a Reply