«Όλοι παριστάνουν ότι δεν υπήρξαν 650 ψυχές ανοιχτά της Πύλου»

Με μια αιχμηρή ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στο πολύνεκρο ναυάγιο και την καταδικαστική απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα.

*Αναδημοσίευση από Εφημερίδα των Συντακτών

ο ναυάγιο με τους περισσότερους από 600 νεκρούς στα ανοιχτά της Πύλου εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις, παρά το θάψιμο της υπόθεσης που έχει επιχειρήσει η κυβέρνηση μαζί με τα φιλικά της μέσα.

Με αφορμή και το ψήφισμα – καταδίκη της περασμένης εβδομάδας από το Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου και στο οποίο υπήρχε αναφορά στην τραγωδία ο Στέφανος Κασσελάκης επανέρχεται με μια αιχμηρή ανάρτηση.

Ανέβασε στο “Χ” απόσπασμα της ομιλίας του τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Αυλωνίτη, και σχολίασε σχετικά  «λέει τα αυτονόητα, που όμως στη χώρα μας δεν ακούγονται. 650 ψυχές ανοιχτά της Πύλου, κι όμως όλοι παριστάνουν ότι δεν υπήρξαν. Ύστερα απορούμε γιατί το Ευρωκοινοβούλιο μάς καταδικάζει για ένα ‘κράτος δικαίου’ που κοντεύει να γίνει φράση κενή περιεχομένου».

Σημειώνεται ότι μόλις χθες η «Εφ.Συν.» αποκάλυψε το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης για το ναυάγιο της Πύλου, το οποίο είναι κομμένο και ραμμένο στο αφήγημα των λιμενικών αρχών, ενώ δεν αξιοποιεί τις επίσημες καταθέσεις των επιζώντων, οι οποίοι μαρτυρούν τη ρυμούλκηση [βλ. Eκτός κάδρου το σενάριο της ρυμούλκησης]

Leave a Reply