Οικονομικός Απολογισμός της εκστρατείας #FreePylos9

Στις 21 Μαΐου 2024, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας αθώωσε τους εννέα κατηγορούμενους που είχαν κατηγορηθεί αυθαίρετα για παράνομη είσοδο και διευκόλυνση παράνομης μεταφοράς πολιτών τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια, καθώς και για την πρόκληση του φονικού ναυαγίου της Πύλου, στο οποίο σκοτώθηκαν πάνω από 600 άνθρωποι.

Η εκστρατεία #FreePylos9 χαιρετίζει αυτή τη σημαντική απόφαση και θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους-ες-α όσοι-ες-α συμμετείχαν και την υποστήριξαν για να καταστεί δυνατή αυτή η επιτυχία. Ένας από τους στόχους της εκστρατείας ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για την άμεση υποστήριξη των εννέα κατηγορουμένων που βρίσκονταν υπό κράτηση και για την κάλυψη των νομικών εξόδων.

Χάρη στην υποστήριξή σας, συγκεντρώσαμε συνολικά 19.000 ευρώ, τα οποία δαπανήθηκαν ως εξής (τα ποσά αναφέρονται κατά προσέγγιση παρακάτω):

  • 12.000 € για δικαστικά έξοδα.
  • 3.000 € για την άμεση και υλική υποστήριξη των 9 κατηγορουμένων της Πύλου,
  • 800 € για αμοιβές που σχετίζονται με συμβολαιογραφικές και επικυρωμένες καταθέσεις μαρτύρων,
  • 750 € για αμοιβές διερμηνείας,
  • 450 € για έξοδα μετακίνησης μαρτύρων υπεράσπισης,
  • 120 € για τα έξοδα της εκστρατείας

Τα έξοδα αυτά καλύφθηκαν κατά λίγο περισσότερο από το 1/2 από ιδιωτικές δωρεές που έγιναν απευθείας στην εκστρατεία, κατά περίπου 1/4 από τη συνεισφορά της οργάνωσης Medico International Γερμανίας και κατά λίγο λιγότερο από το 1/4 από τη συνεισφορά της οργάνωσης #LeaveNoOneBehind που διοργάνωσε επίσης έρανο για την υποστήριξη της εκστρατείας.

Στην εκστρατεία #FreePylos9 έχουν απομείνει ακόμη περίπου 2.000 ευρώ από δωρεές τα οποία θα κατευθυνθούν για την υποστήριξη του αιτήματος των ‘Pylos 9’ για να λάβουν αποζημίωση για την αυθαίρετη κράτησή τους.

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι οι πραγματικοί ένοχοι αυτού του εγκλήματος να λογοδοτήσουν

Ελεύθερη μετακίνησης για όλους-ες-α

#FreePylos9
08 Αυγούστου 2024

Leave a Reply