Ο ένοπλος βραχίονας της εκτελεστικής εξουσίας δηλώνει έμπρακτα τη διαφωνία του με την απόφαση της δικαστικής εξουσίας.
Χωρίς τέλος η οδύσσεια των Εννέα της Πύλου. Μετά τους κύκλωπες του ελληνικού Λιμενικού Σώματος και τη Σκύλλα και Χάρυβδη των ελληνικών φυλακών, βρίσκονται αντιμέτωποι με τις συμπληγάδες της ελληνικής αντιμεταναστευτικής πολιτικής.
Αξιοποιώντας το «πολυεργαλείο» της διοικητικής κράτησης, στο οποίο υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες αυθαιρεσίας, η Ελληνική Αστυνομία εκδικείται τους Εννέα της Πύλου για την αθώωσή τους.
Οι οκτώ που αφέθηκαν ελεύθεροι από τις φυλακές Ναυπλίου τέθηκαν σε καθεστώς διοικητικής κράτησης, ως στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, από το Τμήμα Αλλοδαπών στο κρατητήριο του ΑΤ Ναυπλίου, ενώ και ο ένατος που αφέθηκε ελεύθερος από τις φυλακές νέων Αυλώνα κρατείται στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης (ΠΡΟΚΕΚΑ) Ταύρου, το γνωστό και ως «Κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη».
Οι συνήγοροι υπεράσπισης προβαίνουν ήδη στις σχετικές ενέργειες κατά της αστυνομικής απόφασης για τη διοικητική κράτηση των εννέα επιζώντων του Ναυαγίου της Πύλου.
Εδώ αξίζει να σημειωθεί ένα παράδοξο:
Όπως προέκυψε στη δίκη που έγινε την Τρίτη στην Καλαμάτα, οι επιβάτες του αλιευτικού σκάφους το οποίο ανατράπηκε και βυθίστηκε μετά από ενέργειες του σκάφους ΠΠΛΣ-920 του Λιμενικού Σώματος, με κυβερνήτη τον Μιλτιάδη Ζουριδάκη, δεν ταξίδευαν προς την Ελλάδα, και γι’ αυτό άλλωστε το δικαστήριο έκρινε απαράδεκτη τη δίωξή τους, μεταξύ άλλων, για «διευκόλυνση παράνομης εισόδου» στη χώρα.
Άρα ο «διακινητής» που τους έφερε σε ελληνικό έδαφος δεν ήταν άλλος από τον Μιλτιάδη Ζουριδάκη, κυβερνήτη του ΠΠΛΣ-920.
Παρ’ όλα αυτά, για άλλη μία φορά, οι υπερεξουσίες της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν κατασκευαστεί από τα νομοθετήματα αντιμεταναστευτικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, της δίνουν τη δυνατότητα να στερεί την ελευθερία αυθαίρετα, από όποιον κρίνει, όπως αυτή κρίνει.
Για την κατάσταση που επικρατεί στο ΠΡΟΚΕΚΑ Ταύρου, μπορείτε να δείτε εδώ τι λένε οι ίδιοι οι ένστολοι για τις συνθήκες εκεί.